Klimaat in en rond het huis
This entry was posted in Van Alles. Bookmark the permalink.

4 Responses to Klimaat in en rond het huis

 1. frits says:

  Hoi Willem. heb vorig jaar je boek gekocht. en nu de knoop doorgehakt om 4 attiny 85 te kopen nu de zenders en ontvangers nog.

 2. J. Hartog says:

  http://raspberrywebserver.com/cgiscripting/rpi-temperature-logger/building-a-web-user-interface-for-the-temperature-monitor.html
  Hebt U dit met behulp van bovenstaande url gedaan?. Er is een project voor over heel nederland verspreide weerstations met het internet verbonden. Helaas heb ik niet genoeg vrije ruimte rond mijn huis (een rijtjes huis). De geadviseerde weerstations kosten tussen de 1750 a 2300 euro, mij te gortig. Hoe heeft U dit hardwarematig opgelost?. Ziet er verder zeer fraai uit, my compliments!.

  • Geachte heer Hartog,
   Nee, ik heb geen gebruik gemaakt van de door u opgegeven URL.
   De temperaturen, luchtdruk, luchtvochtigheid en licht meet ik met zelfgemaakte draadloze sensoren. Kosten ongeveer €10 tot €20 per stuk. Deze sensoren sturen iedere anderhalve minuut de actuele metingen door naar een centrale node die deze gegevens op zijn beurt in een ‘Round Robin Database’ stopt. Ik maak daarbij gebruik van het RRDtool (http://oss.oetiker.ch/rrdtool/) van Tobias Oetiker.
   De grafiekjes worden met het RRDtool ‘Graph’ gemaakt en op mijn website geplaatst.
   Overigens ben ik een boek aan het schrijven over hoe je zelf zulke (en andere) draadloze sensoren kunt maken. De doelgroep is iedereen die nieuwsgierig is en die een beetje kan programmeren (of dat wil leren) en die weet hoe je een soldeerbout moet gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.